< 2021-2022 >

A PMKSZ Elnöke a IX. Final24 sikeres lebonyolítása kapcsán, jutalomként, Decathlon-utalványok átadásáról rendelkezett 380 ezer forint összértékben az alábbi személyek részére: Bába Kitti, Bába Magdolna, Bába Sándor, Haskó Tamás, Hargitai Gábor, Nachtmann Brigitta, Németh Kornél, Rédei János. (Az átvételt külön Feljegyzés tanúsítja.)

A PMKSZ Elnöke döntése alapján, a X. Final24 rendezvényen a zsákbamacska, valamint az egyéb ajándéktárgyak eladásából a PMKSZ pénztárába befolyó összeget (470.000 forint) – a Final24 Szervező Bizottságával egyetértésben – az elmúlt évekhez hasonlóan a Szövetség jótékony célra fordítja, azzal a kiegészítéssel, hogy a fenti összeget 30.000.- (harmincezer) forinttal a PMKSZ kipótolja, így mindösszesen 500.000.- (ötszázezer) forintot fordít az üllői Civil Érték Egyesület által megjelölt szolgáltatásra/tárgyakra.

A PMKSZ Elnöke megbízta Bába Sándort az elnöki, Hargitai Gábort, Nachtmann Brigittát, Németh Kornélt, Rédei Jánost, Haskó Tamást és Pindák Lászlót a Final24 Szervező Bizottságában a tagi feladatok ellátásával. Megbízatásaik 2022. május 29-éig érvényesek.

A PMKSZ Elnöke jóváhagyta – összhangban az MKSZ adománygyűjtés-felhívásával –, hogy a Szövetségünk az orosz-ukrán háború kapcsán 300.000 forint (háromszázezer) értékben (tisztálkodási szereket, bébiételeket, pelenkákat stb.) vásároljon az ukrán menekülteknek a DM Kft. internetes oldalán. A megrendelt termékeket a HBMP Kft. munkatársa szállította el a határmenti elosztópontra a Módusz Irodaházból.

A PMKSZ Elnöke elfogadta az Dabas KC Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke jóváhagyta a PMKSZ operatív vezetőjének a beterjesztését, miszerint a Mikulásgyár elnevezésű jótékonysági gyűjtőhelyre 100.000 forint (egyszázezer forint) összértékben tartós élelmiszereket vásároljon a Szövetség, ezzel támogatva a rászoruló családokat, valamint kiegészítve ugyanezen célból gyűjtést szervező PMKSZ JB-hez a játékvezetők és versenybírók által eljutatott élelmiszercsomagokat.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a Czája Mátyás Ferences Diáksport SE tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a Dunakanyar Kézilabda Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a Databall 6 Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke elfogadta az Aszód FC tagfelvételi kérelmét.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa Sowunmi Mária (2203) Ceglédi KKSE játékossal szemben indult fegyelmi eljárásban 2022. március 1-jén megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. §-ába, ezen belül A Kézilabdázás Játékszabályai 8:10 pontjába ütköző (bármely személy sértegetése vagy fenyegetése szóbeli vagy nem szóbeli módon) fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § alapján fegyelmi büntetésként 1 mérkőzésre szóló, eltiltással sújtja azzal, hogy büntetését a Fegyelmi Szabályzat 17. § (1) bekezdés alkalmazásával 2022. március 31-ig tartó próbaidőre felfüggeszti.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa Szemes András (4877) Malév SC edzővel szemben indult fegyelmi eljárásban 2021. december 2-án megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Tanács a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 67. § (1) bekezdés c) pontja alapján az eljárást megszünteti.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa Kamarás Zoltán (88001) Mogyoród KSK játékossal szemben indult fegyelmi eljárásban 2021. október 19-én megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi határozatot. A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. §ába, ezen belül A Kézilabdázás Játékszabályai 8:6 b.) pontjába ütköző (egészséget veszélyeztető, szándékos vagy rosszindulatú/alattomos akció, ami teljesen játékidegen) fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § (2) bekezdés alapján fegyelmi büntetésként, 2021. október 25-ig tartó eltiltással sújtja.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa Varasdi Szilárd (15133) Üllői VKSK edzővel szemben indult fegyelmi eljárásban 2021. október 5-én megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi határozatot. A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. §-ába, ezen belül A Kézilabdázás Játékszabályai 8:10 pontjába ütköző (bármely személy sértegetése vagy fenyegetése szóbeli vagy nem szóbeli módon) fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § (2) bekezdés alapján fegyelmi büntetésként 2 mérkőzésről való eltiltással sújtja, mely büntetést a 2021. szeptember 26-án Csepelen megrendezett FU 15 bajnokság VII./B. csoportjában kisorsolt Szigetszentmiklósi KSK- Üllői VKSK ill. Üllői VKSK -PLER Budapest mérkőzéseken le is töltött.