final 24

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség 2013 óra rendezi meg egy helyszínen, egymérkőzéses formában a megyebajnoki döntőket. Erre a napra minden évben úgy tekintünk, mint a megyei kézilabdázás ünnepére, ahol számos kísérőprogram mellett tudjuk felejthetetlenné tenni az amatőr kézilabdás társadalom kiemelt eseményét.

2151 Fót, Sport u. 10. - 2023.05.27.
PROGRAM
 • 10:00 Női döntő - II. osztály

 • 13:00 Férfi döntő - II. osztály

 • 16:00 Női döntő - I. osztály

 • 19:00 Férfi döntő - I. osztály
HÍREK
2023.04.03

Egy kézilabdás 11-es!

A múlt hét közepén, március 30-án megtartotta alakuló ülését a 2023-as Final24 Szervezőbizottsága.
Az idén május 27-én megrendezésre kerülő - a sorban immáron a 11. - döntők színhelyén, a fóti Phoenix Sportcsarnokban helyszínbejárással egybekötött megbeszélést tartottak a helyi rendezők, a Fóti SE, valamint a Pest Megyei Kézilabda Szövetség illetékesei. Ezen áttekintették a Final24-ig hátralévő időben előttük álló, valamint a rendezvény napján elvégzendő feladatokat; hogy a Pest megyei kézilabdások évadzáró összejövetele ezúttal is a megszokott profi háttérrel, magas színvonalú programokkal láthassa vendégül a csapatokat, a szurkolókat és az érdeklődőket.
Az illetékesek a továbbiakban 2-3 hetente megtartandó összejöveteleken egyeztetik, értékelik a folyamatosan elvégzett és a még elvégzendő teendőket; valamint az esetlegesen felmerülő problémákat azok lehetséges megoldásaival együtt.

Tisztelt Érdeklődők! Ne feledjék: 2023. május 27., Fót, XI. Pest megyei Final24! Már most írják be a naptárukba - ezúttal is érdemes lesz eljönni, azt garantáljuk!

2022.05.11

Célegyenesbe fordultunk!

Az elmúlt hétvégén lejátszották a visszavágókat a Pest megyei kézilabda-bajnokságok elődöntőiben, így kialakultak a május 28-ai, üllői Final24 mérkőzéseinek párosításai.
A hölgyeknél az I. osztályban a Tököl VSK (Dunavarsányi TE 33:25 és 28:21) és a Moyra Budaörs Handball U20 (Solymári SC 24:18 és 31:18) egyaránt kettős győzelemmel jutott a fináléba.
A II. osztályban hasonlóan magabiztosan jutott túl az elődöntőn a Szigetszentmiklósi NKSE II. együttese a Gödöllői KC ellen (24:17 és 29:26). A másik ágon a Gyömrő VSK kisebb meglepetést okozva, bár szorosabb küzdelemben, de ugyancsak dupla győzelemmel (24:22 és 20:17) búcsúztatta az előzetesen esélyesebbnek tartott VS Dunakeszi II. együttesét.
Az uraknál az I. osztályban igazi rangadót rendeznek a fináléban, miután a VS Dunakeszi (Solymári SC 31:29 és 34:25) és a Váci FKA (Domony KSE 32:29, 42:23) egyaránt két-két sikerrel és magabiztos összesítéssel igazolta a papírformát az elődöntőben.
A II. osztályban a Kőrösi DSE oda-vissza legyőzte a Pásztói KC együttesét (33:25, 35:27), míg a másik ágon a Ceglédi KKSE II-Abony igencsak megszenvedett az Aranyszarvas SE-Tápiószele ellen (22:22, 26:22).
A résztvevők kiléte ismert, a támogatók gyűlnek, a szervezők gőzerővel dolgoznak - minden feltétel adott tehát ahhoz, hogy Pest megye kézilabdás társadalma az érdeklődőkkel együtt egy újabb felejthetetlen napot tölthessen együtt, a jubileumi, 10. Final24 pedig méltó legyen elődeihez, az eddigi rendezvények által igencsak magasra tett mércéhez!

2022.03.30

Jön a tizedik!

Hétfőn este megtartotta alakuló ülését az idén május 28-án, immáron X. alkalommal megrendezésre kerülő Final24 Szervezőbizottsága.
Az első összejövetelt megtisztelte jelenlétével Üllő város polgármestere, Kissné Szabó Katalin, aki maximális támogatásáról és együttműködéséről biztosította a rendezvényünket!
Az illetékesek szokás szerint helyszínbejárással kezdtek a Final24-nek ezúttal otthont adó Üllő Városi Sportcsarnokban, ahol nagy vonalakban átbeszélték az előttük álló feladatokat, néhány témában pedig már némi „ötletelésre” is sor került.
A döntőkig hátralévő időben a Bizottság 2-3 hetente tartja majd az üléseit, hogy rendszeresen egyeztesse az elvégzett és még elvégzendő feladatokat. A szervezők továbbra is igyekezni fognak a lehető legalaposabban felkészülni a szervezéssel járó kihívásokra, ezáltal meg tudjanak felelni a korábbi évek sikeres rendezéseivel a saját maguk által igen magasra rakott mércének.

2019.05.14

Kialakult a teljes mérkőzésprogram

A május 11-12-ei hétvégén lejátszották az elődöntők visszavágóit a Pest megyei kézilabda-bajnokságban, ezzel pedig kialakult az idei Final24 teljes mérkőzésprogramja.

2019. június 1-jén a következő találkozókat láthatják a Csömöri Sportcsarnokba kilátogató érdeklődők:


Női felnőtt 3.helyért: Alsónémedi SE - Gödi SE II.


Férfi felnőtt 3.helyért: Gyömrő VSK-Szigetszentmiklósi KSK II.


Női felnőtt döntő: Floor Trend Hatvani KSZSE - DKA


Férfi felnőtt döntő: Üllői VKSK - Váci KSE II.


A belépés valamennyi találkozóra ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők és a rendezők! Ne feledjék: a mérkőzések mellett számos színvonalas kiegészítő programon is részt vehetnek a kilátogató érdeklődők, így pedig garantált a jó hangulat és a remek szórakozás!

2019.03.22

Elkezdődött!

Megtartotta első, alakuló ülését az idén megrendezésre kerülő - a sorban immár a hetedik - Pest Megyei Final24 Szervezőbizottsága.

Az összejövetelre az esemény helyszínén, a Csömöri Sportcsarnokban került sor; ahol az illetékesek helyszínbejárást tartottak, és nagy vonalakban áttekintették a rendezvényig hátralévő időben előttük álló feladatokat. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva, a helyi szervezőkkel együtt bíznak benne, hogy az egésznapos rendezvény ezúttal is a kézilabda igazi ünnepe lesz, tovább népszerűsítve a sportágat; a korábbi Final24-ek esetében megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is feledhetetlen élményeket nyújtva a kilátogató érdeklődőknek.

Jó szívvel ajánljuk tehát minden kézilabdát szeretőnek, hogy már most írja be a naptárába: 2019. június 1., Csömöri Sportcsarnok, VII. Pest Megyei Final24! Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezvény szervezői és támogatói!

2018.05.29

Final24 - technikai értekezlet

Azért, hogy a pályán kívül is minden a lehető leggördülékenyebben menjen, a szokásoknak megfelelően, idén is egy egyeztető megbeszélésre hívtuk a döntőbe jutott egyesületek képviselőit - most újdonságképpen a döntők helyszínére, ezzel is segítve azon csapatokat, melyek még egyáltalán nem jártak a Bugyi Sportcsarnokban. És ha már itt voltak az edzők is, stábunk megkérdezte, mit is várnak a döntőktől:


https://www.youtube.com/watch?v=qEp97KfUiMk
2018.05.28

Támogatóink - 5.rész: „Szövetségek és csapatok”

A Final 24-et immáron 6.alkalommal megrendező Pest Megyei Kézilabda Szövetség mellett mindenképpen az elsők között kell megemlíteni a „kézilabdás” támogatók között a Magyar Kézilabda Szövetséget, mely évek óta kisebb-nagyobb ajándékokkal segíti a rendezvény sikeres lebonyolítását; valamint az újonnan „beszálló” Kézilabda Aréna webáruházat.


És nem szabad megfeledkezni azokról a női (DKKA, Érd, FTC) és férfi (Budakalász, Szeged, Vác) csapatokról sem, akik az MKSZ-hez hasonlóan évről-évre mezeket és különböző ajándéktárgyakat ajánlanak fel a tombolára, illetve a zsákbamacskához.


Mindenki biztos lehet benne: a kínálat idén sem lesz gyengébb, mint korábban - sőt! De többet inkább nem is írunk: jöjjenek el, és győződjenek meg minderről személyesen!

2018.05.26

Támogatóink - 4.rész: „Biztonság, egészség, technika, ajándék”

Miután mindhárom, a címben szereplő fogalom roppant fontos a mindennapi életben, így okvetlenül meg kell említenünk azon támogatóinkat is, amelyek ezekben az ügyekben állnak az érdeklődők rendelkezésére.


Évek óta stabil partnere a Final 24-nek az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Aquaworld Resort Budapest („vízi világ”, hotel, fitnesz-wellness központ), a Fénymánia Lámpaüzlet (lámpák, csillárok, kiegészítők forgalmazása), valamint a Studio 68 (céges és egyedi ajándéktárgyak, reklámajándékok gyártása); illetve újonnan csatlakozott a támogatói körhöz a Sportissimo Kft (ingyenes számítógépes lábállás vizsgálat).


Amennyiben további kérdése van fentebb felsorolt támogatóink bármelyikének tevékenységével, vagy szolgáltatásával kapcsolatban, keresse képviselőjét, illetve a kihelyezett szóróanyagokat a Final24 ideje alatt a helyszínen, illetve tájékozódjon az internetes oldalakon!

2018.05.25

Támogatóink - 3.rész: „Finomságok”

Miután a nyári melegben általában igencsak megszomjazik az ember, így most bemutatott támogatóink feladata, hogy mindenki számára összekössék ez ügyben a kellemes és a hasznos megoldást. (Kis segítség az esetleges bizonytalanoknak: kóstoltunk, és nálunk mindegyik termék 100%-ban megállta helyét a „minőség-ellenőrzésen”!)


Ahogy azt a korábbi években már megszokhatták a résztvevők és az érdeklődők, ezúttal is a Szentkirályi Ásványvíz, a Vitalade, a Limenita Fresh&Cool, valamint a Fruttamax közismert és közkedvelt termékeivel (ásványvizek, izotóniás- és sportitalok, 100%-os gyümölcslevek, gyümölcsszörpök) olthatják szomjukat, és pótolhatják az elvesztett energiát.


A minőségi választék adott, nincs tehát más hátra, tisztelt érdeklődők, mint eljönni, jól érezni magukat, szurkolni - és finomabbnál finomabb italokat fogyasztani!

2018.05.23

Támogatóink - 2.rész: A „sportóriások”

Ha már csapatsportról, és azon belül is a kézilabdáról esik szó, akkor mindenképpen az elsők között kell megemlíteni a Final24 támogatói között a Decathlon Magyarországot, mely a 2016.szeptember 9-én aláírt együttműködési szerződés megkötése óta kiemelt támogatója a Pest Megyei Kézilabda Szövetségnek.


Közösen díjazzák a megyei bajnokságokban a hónap utánpótlás-játékosát női és férfi vonalon; illetve a 2017-es, váci Final24-en is komoly ajándékokat kaptak a Decathlon jóvoltából a résztvevők; valamint értékes meglepetésekkel „szállt be” a cég a tombolába is.


Az idei szezon előtt pedig újabb „sportóriással” kötött együttműködési megállapodást a szövetség, a JAKO Sport Magyarországgal, a kézilabda közismerten elkötelezett támogatójával. Jóvoltukból részesülnek minden hónapban kiemelt elismerésben a megyei bajnokságok legjobb női és férfi felnőtt játékosai; valamint az idei döntőkre is komoly meglepetést és ajándékot ajánlott fel a cég a döntősöknek, a győzteseknek, a különdíjasoknak, illetve a tombolát vásárló érdeklődőknek.


A sportszerek és a sportruházat óriásai tehát már velünk vannak. Jöjjenek el önök is, legyenek részesei az élménynek, és higgyék el: nem fognak csalódni!

2018.05.21

Támogatóink - 1.rész: A „helyi erők”

Kevesebb mint két hét, és felvirrad a VI.Final24 napja, június 2. Ezen a napon a Bugyi Sportcsarnok küzdőterén kiderül, mely csapatok nyerik a 2017/18-as Pest Megyei Kézilabda Bajnokság női és férfi ifjúsági, valamint felnőtt mezőnyének küzdelmeit.


Ahhoz azonban, hogy az esemény szervezői és a döntősök zavartalanul koncentrálhassanak saját feladataikra, elengedhetetlen a biztos, nyugodt háttér. Ennek a háttérnek a megteremtésében eddig is évről-évre oroszlánrészt vállaltak a Final24-ek mindenkori szponzorai. Nincs ez másként idén sem, hiszen ezúttal is elmondhatjuk, hogy kiemelt támogatói gárda állt a rendezvény mögé.


Különösen örömteli, hogy az önkormányzat mellett több helyi vállalkozás és cég is fontosnak érezte, hogy „hozzátegye a magáét” a rendezvényhez, emelve annak színvonalát; segítve a döntőbe jutott csapatok játékosainak, edzőinek, vezetőinek, szurkolóinak és valamennyi kilátogató érdeklődőnek a minőségi kiszolgálását.


S hogy kik ők?

 • Bugyi Nagyközség Önkormányzata
 • Judit Virág
 • Stefman Szigetelő Kft
 • Szatmáriker Bt
 • Szatmári Transport
 • Zsolti Konyha
 • Közreműködésüket és támogatásukat ezúton is köszönjük!
Megkezdődött!
2018.03.21

Megkezdődött!

A helyszínre „kihelyezett” első ülésével megkezdte munkáját a 2018. június 2-ai, VI. Final24 szervezőbizottsága. Az idei döntőknek helyt adó Bugyi Sportcsarnokban tartott helyszínbejáráson és megbeszélésen a bizottsági tagok - egyelőre csupán nagy vonalakban - áttekintették a döntőig hátralévő időben előttük álló feladatokat, valamint a helyszínnel kapcsolatos technikai részleteket. Az egyeztetésen hamar nyilvánvalóvá vált: a helyi illetékesek ezúttal is maximális mértékben partnerek lesznek a szervezésben és a lebonyolításban. Így pedig mindenki biztosra veheti: a rendezvény támogatóival együtt minden érintett azon dolgozik majd, hogy a fináléba jutott együttesek játékosai, edzői, vezetői és a kilátogató nézők egy újabb sikeres rendezvény után maradandó élményekkel gazdagodva térhessenek haza.

2018.02.27

Bugyiban játsszák a megyei döntőket

A PMKSZ Elnöksége keddi ülésén - a beérkezett szóbeli és írásbeli ajánlatok alapján - megvitatta, majd megszavazta a VI. Final24 elnevezésű Pest megyei bajnoki döntők helyszínét. A döntés ebben az évben az újonnan átadott sportcsarnokkal büszkélkedő Bugyi Nagyközségre esett, ahol - az elmúlt évekhez hasonlóan - kiváló és méltó körülmények fogadják majd a fináléba jutó megyei csapatokat. Az Elnökség egyúttal határozott az esemény Szervező Bizottságának vezetőjéről (Bába Sándor) és a tagjairól (Haskó Tamás, Nachtmann Brigitta, Németh Kornél, Rédei János, Rózsahegyi Brigitta és Szalánczi Milán) is, akik mindent el fognak követni annak érdekében, hogy emlékezetesen zárhassuk le a 2017/2018. évi bajnoki szezont is.

2017.05.24

Köszönt minden érdeklődőt a Final 24 saját weboldala!

Miután a jubileumi, 5.Final 24-re kerül sor idén június 3-án Vácon, úgy dukál, hogy az illetékesek kövessenek el mindent a rendezvény minél emlékezetesebbé tételének érdekében!
Ennek pedig a profi rendezés és a színvonalas kiegészítő programok mellett alapfeltétele a minden igényt kielégítő információs háttér is. Éppen ezért a szövetség elkészíttette az esemény saját honlapját; melyen az érdeklődők minden lényeges információt megtalálhatnak a döntők résztvevőiről, a teljes napi programról, a támogatókról, a helyszínről, egyszóval mindenről, ami az eseménnyel kapcsolatban fontos és említésre méltó.
Böngésszenek, olvassanak, nézelődjenek, de ami a legfontosabb: jöjjenek el Vácra, szurkoljanak, vegyenek részt programjainkon és érezzék jól magukat! Ígérjük, nem fognak csalódni!

2017.05.17

Megvannak a pontos időpontok

Miután az elődöntők lezárultával kialakult a finálék párosítása, a szervezőbizottság elkészítette a június 3-ai, váci Final24 részletes programját. A találkozókra az elmúlt években megszokott sorrend szerint kerül sor: 11 órakor kezdődik a női junior, 13 órakor a férfi junior, 15:20-kor a női felnőtt, 18:15-kor pedig a férfi felnőtt finálé. Az éremátadásokra viszont az eddigiektől eltérően nem közvetlenül a mérkőzések után, hanem „csúsztatva” kerül sor: 14:30-kor a női junior, 16:50-kor a férfi junior, 19:45-től pedig a női és férfi felnőtt díjátadót tartják meg.
Ami pedig a kiegészítő programokat illeti: a mérkőzések előtt ezúttal is lesznek ünnepélyes kezdődobások; természetesen lesz zsákbamacska (miután a korábbi években megszokottaktól eltérően idén nem lesz tombola, az „apróságok” mellett ezúttal igen értékes nyereményeket is „rejt majd a zsák” – mindenképpen érdemes lesz tehát vásárolni!), megtartják az „Év edzője” díj átadását, valamint fellépő előadó is színesíti majd a programot. Mindenképpen érdemes lesz tehát kilátogatni a váci sportcsarnokba a jubileumi, 5.Final 24-re; hiszen a jó hangulat és szórakozás a korábbi években megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is garantált!

2017.04.20

Célegyenesbe fordulunk!

Hétvégén megkezdődnek az elődöntők küzdelmei a Pest megyei bajnokság 2016/17-es idényében. A férfiaknál a felnőtt mezőnyben VS Dunakeszi - Budai Farkasok NKFT és Dabas KC VSE - Abonyi KC, a junioroknál VS Dunakeszi - Abonyi KC és Gödöllői KC - Veresegyház VSK; a hölgyeknél a felnőttek között Alsónémedi SE - Dabas KC VSE és Csömör KSK - Bugyi SE, a junioroknál pedig Bugyi SE - Kántor Anikó SE és Budaörs Handball - Alsónémedi SE találkozókra kerül sor, s az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek majd részt a június 3-ai váci Final24-en.
Nő a tét, nő a feszültség, élesedik a küzdelem, s remélhetőleg mindez élvezetesebbnél élvezetesebb mérkőzések képében köszön majd vissza a kilátogató szurkolóknak! És ahogy az elődöntőbe jutott együttesek megtesznek majd mindent a végső sikerért, abban is biztos lehet mindenki: a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén, a jubileumi, V. Final24 esetében is azon lesznek, hogy a döntők napja újra felejthetetlen élmény legyen minden résztvevőnek és érdeklődőnek!

2017.03.28

Befejeződött az alapszakasz a férfiaknál is

Mind a férfi felnőtt, mind a férfi juniorbajnokságban lezárult az alapszakasz a múlt hétvégén - nem kis izgalmak közepette! A felnőtteknél mindkét csoportban az utolsó fordulóig nyitott volt egyrészt a legjobb négy közé jutás, másrészt az első négy helyezett végső sorrendje is. Végül az "A" csoportban a sokszoros bajnok Váci KSE II., míg a "B"-ben a Bugyi SE csapata maradt le a felsőházi rájátszásról. A bajnokság további lebonyolítása teljesen megegyezik az elmúlt évekkel, így most a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, mind az 1-8., mind a 9-16. és a 17-24. helyért, oda-visszavágós alapon a továbbjutásért. Ezt követően az elődöntőkkel, majd a helyosztókkal zárul május végén, illetve június 3-án a 2016/2017. évi megyei bajnokság.


A junioroknál az alapszakaszban 1-8. helyen végzettek folytatják a felsőházban, ott is negyeddöntővel kezdenek, oda-visszavágós párharcokban. A 9-12. helyezettek körmérkőzéses formában zárják a bajnokságot, ahol minden csapat 6-6 mérkőzést játszik még a szezonban.


Az alábbi dokumentumokban megtalálhatják a rájátszás pontos menetét és időbeosztását:


2016-2017. évi Pest megyei férfi felnőtt bajnokság rájátszás menetrendje
2016-2017. évi Pest megyei férfi junior bajnokság rájátszás menetrendje
2017.03.16

Megkezdődik a rájátszás a női bajnokságokban

Mind a női felnőtt, mind a női juniorbajnokságban a múlt hétvégén lezárult az alapszakasz, melyben minden csapat 14 mérkőzést játszott. A bajnokság további lebonyolítása szinte teljesen megegyezik az elmúlt évekkel, de annyi változás mégis van, hogy most nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek: ennek alapján az 'A' csoport győztese a 'B' csoport nyolcadikjával (és így tovább) játszik oda-visszavágót a továbbjutásért. Ezt követően a negyeddöntőkkel, elődöntőkkel, majd a helyosztókkal zárul a 2016/2017. évi megyei bajnokság.


Az alábbi dokumentumokban megtalálhatják a rájátszás pontos menetét és időbeosztását:


2016-2017. évi Pest megyei női felnőtt bajnokság rájátszás menetrendje
2016-2017. évi Pest megyei női junior bajnokság rájátszás menetrendje
2017.02.09

Elkezdődött!

Február 9-én megtartotta első ülését az idén június 3-án Vácon megrendezésre kerülő Final24 Szervezőbizottsága. A tagok áttekintették mindazon feladatokat, melyeket az előttük álló négy hónapban el kell végezniük ahhoz, hogy az V., jubileumi rendezvényt a lehető legjobban tudják előkészíteni és a legszínvonalasabban lebonyolítani. Ötletekből és lehetőségekből ezúttal sincs hiány, úgyhogy mindenki biztos lehet benne: az illetékesek idén is mindent el fognak követni támogatóikkal együtt, hogy feledhetetlen élményeket szerezzenek a részt vevő csapatoknak és a kilátogató nézőknek!

2017.01.23

Vácott az V. Final24!

A PMKSZ Elnöksége a hétfői ülésén - a beérkezett ajánlat alapján - megvitatta, majd megszavazta a jubileumi, V. Final24 elnevezésű Pest megyei bajnoki döntők helyszínét. A döntés ebben az évben a felújított sportcsarnokkal és két NB I-es klubbal büszkélkedő Vácra esett, ahol - az elmúlt évekhez hasonlóan - kiváló és méltó körülmények fogadják majd a fináléba jutó megyei csapatokat. Az Elnökség egyúttal határozott az esemény Szervező Bizottságának vezetőjéről (Bába Sándor) és a tagjairól (Nachtmann Brigitta, Németh Kornél, Rédei János és Haskó Tamás) is. Az már most biztosan elárulható, hogy az idén is számos korábbi és új támogató csatlakozik az országban egyedülálló kézilabdás nap még élménydúsabb lebonyolításához, mellyel méltóképpen zárhatjuk majd le a 2016/2017. évi bajnoki szezont.
Az elnökségi ülésen egyéb fontos döntések is születtek, ezek közül kiemelendő - Tomecskó-Hunyadi Tamás kényszerű lemondása okán -, hogy a Testület megválasztotta az új megyei JB-elnököt és az új bizottsági tagokat is, akik a következők lettek: Péli Sándor (elnök), Babicz Gábor, Bakos Albert, Bába Sándor és Varasdi Zoltán.

2016.09.09

Stratégiai partner a Szövetség mellett!

Az utóbbi idők egyik, ha nem a legjelentősebb megállapodását írta alá a Pest Megyei Kézilabda Szövetség képviseletében Szabó János elnök, a Decathlon Magyarország részéről pedig Vas Gábor sportigazgató a 2016.szeptember 9-én a budaörsi Decathlon áruházban megtartott ünnepélyes ceremónián.


A hazai utánpótlássport fejlesztése iránt régóta elkötelezett, azt kiemelten támogató sportszerkereskedő vállalatóriás a 3 éves kontraktus időtartama alatt sajátmárkás KIPSTA-labdákkal támogatja majd a Pest megyei bajnokságokban szereplő csapatokat; valamint kiemelt szponzorként áll az év végi bajnoki döntő, a Final24 mögé.
S ha mindez esetleg még nem volna elég, akkor a Pest Megyei Kézilabda Szövetség új partnerével közösen létrehozta az elkövetkezendő szezonokra a „Hónap játékosa”, valamint az „Év játékosa” kitüntető címet; melyet az utánpótláscsapatok edzőinek, illetékeseinek döntése alapján ítélnek majd oda a juniorkorosztály arra érdemes tagjainak. A díjazottak pedig havonta értékes Decathlon-ajándékutalványokat is kapnak az elismerés mellé.
A rendezvényen valamennyi érintett (Szabó János PMKSZ-elnök, Hargitai Gábor PMKSZ-főtitkár; valamint Vas Gábor a Decathlon sportigazgatója és Laposa Gergő csapatsport-igazgató) egyetértett: különösen fontos, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak amatőr szinten is, illetve lényeges, hogy erre a fiatalokat ilyesfajta motivációs eszközökkel rávegyék, valamint az erkölcsi elismeréseket ezen a szinten is kiosszák. Ha a tapasztalatok alapján kölcsönös lesz a felek elégedettsége az együttműködéssel kapcsolatban jelen megállapodás érvényessége alatt és annak lejárta után is, akkor mindkét oldal nyitott lesz a hosszabbításra.


https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=_iVmr4y_aXM
2016.06.28

A Heim Pál Gyermekkórházban jártunk...

Ahogy már korábbi híreinkben is beszámoltunk róla, Szövetségünk a tavasz folyamán jótékonysági akciót szervezett a Heim Pál Gyermekkórház részére, mindez egyrészt pénzbeli, másrészt plüssjátékok/figurák gyűjtését jelentette, melyeket elsősorban a Final24 és a Bajnokok Tornája rendezvényünkre hirdettünk meg.
Örömteli, hogy a Pest megyei kézilabdás társadalom emberségből ismét jelesre vizsgázott, hiszen közel 1000 db plüssfigura, valamint mindösszesen 218.055 forint pénzbeli adomány gyűlt össze a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára. A zsákokban elhelyezett játékokat, illetve a pénzösszeget Szabó János, a PMKSZ elnöke adta át az Alapítvány Kuratóriumi Elnökének, Smrcz Ervinnek, aki nagy örömmel nyugtázta, hogy a magyar sportolók és sportkedvelők ismét ilyen bőkezűen támogattak egy nemes kezdeményezést.
A Kórház nevében ezúton is KÖSZÖNJÜK Mindenkinek a felajánlásokat!

2016.06.07

Repültek a macik!

Első szavunk a köszöneté!
Köszönet mindazoknak, akik olvasva és magukévá téve a Pest Megyei Kézilabda Szövetség jótékonysági felhívását, „összedobálták” a képen látható több száz (de lehet, hogy ezernél is több, miután nem számoltuk meg őket) plüssállatot!
Köszönet nekik az önzetlen segítségért, amivel a nemes ügy mögé álltak, örömet szerezve sok beteg gyermeknek, akik a Heim Pál Kórház kórtermeinek ágyaiban töltik szomorú napjaikat!
Kérjük önöket, soha ne feledjék: megosztott öröm kettős öröm, megosztott fájdalom fele fájdalom! Mi most nagyon örülünk, hogy felhívásunkkal segíthettünk és örömet szerezhettünk sok beteg gyermeknek - de mindez nem történhetett volna meg az Önök önzetlensége, tenni akarása és segítőkészsége nélkül!
Köszönjük Budaörs, köszönjük Csepel, köszönjük Vecsés, köszönjük Gödöllő, köszönjük Solymár, köszönjük Csömör, köszönjük Dunakeszi, köszönjük Domony - és köszönjük mindenki másnak is, bárhonnan is érkezett!
Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a pénzadományokat is, melyeket a gyűjtőurnába dobtak! Ezzel ugyancsak a Heim Pál Gyermekkórház működését segítik, szerepet vállalva ezzel is a gyermekek gyógyulásában!
KÖSZÖNJÜK!!!

2016.06.06

Jövőre találkozunk!

Június 4-én a budaörsi Final 24-en lejátszott döntőkkel lezárult a Pest Megyei Kézilabda Bajnokság 2015/16-os idénye. A győztesek talán még ünnepelnek, a vesztesek talán még szomorúak - egy dologban azonban mindenki biztos: a következő szezonban újra találkozunk!


Szerencsére a kora délután Budaörsre zúduló hatalmas zápor sem tudta elmosni azt a remek légkört, mely a rendezvény egészét jellemezte. A szervezők és a támogatók csapata hónapok óta azért dolgozott, hogy minden zökkenőmentesen menjen, s ebben partnerek voltak a csapatok és a nézők is, akik gondoskodtak a remek atmoszféráról, mely a meccseket körülvette. Volt minden, ami egy remek kézilabdás naphoz kell: szép játék, bravúros megoldások, izgalom, feszültség, fantasztikus lelátói hangulat!


A nap első döntője a női junior finálé volt, melyben a Csepel DSE és a Vecsés Jusec csapatai találkoztak. A vecsésiek kezdtek jobban (9. perc: 1-3), a tavalyi bajnok Csepel az első játékrész közepére vette át az irányítást (18. perc: 6-5), s a szünetre háromgólos előnyt szerzett (10-7). A második félidő első felében még tartani tudta a lépést a Vecsés (38. perc: 13-11, 44.perc: 14-13), utána azonban fokozatosan elléptek a csepeliek (49.perc: 17-13, 53.perc: 21-15), s így a találkozó utolsó negyedére nem maradt nyitott kérdés: tavalyi, mogyoródi sikere után a Csepel DSE ezúttal is megnyerte a megyei női junior bajnokságot, megvédve bajnoki címét!
Csepel DSE - Vecsés Jusec 23:20 (13:10); V: Babity, Balogh
Csepel: Tótfalusi 7(4), Szalay 5, Kajdácsi 4, Dávid 3, Fehér 2, Bálint 1, Soltész 1;
Vecsés: Vörös 6(1), Tímár 5(1), Czudor 3, Major 2, Csővári 1, Major 1, Pasqualetti 1, Vámos 1
A bajnok Csepel DSE csapatának összeállítása: Bálint Renáta, Balogh Fanni, Benedek Réka, Dávid Viktória, Duka Viktória Betarix, Fehér Laura Sarolta, Geda Regina, Kajdácsi Kinga, Klacsák Zsófia, Koós Virág, Nagy Kitti, Orbán Renáta, Palkó Alexandra, Soltész Bernadett, Szalay Daniéla, Tóthfalusi Anna; Edző: Csányi László.
A döntő legjobbjai: Szalay Daniella (Csepel DSE) és Tóth Enikő (Vecsés Jusec).


A férfi junior finálé igazi rangadónak ígérkezett a Gödöllői KC és a Solymári SC csapatai között, azonban a gödöllőiek hamar egyértelműsítették: nem ismernek irgalmat! Kilenc perc elteltével még döntetlen (3-3) volt az állás, az első félidőből hátralévő időben azonban szinte csak egy csapat volt a pályán (15. perc: 7-3, 17. perc: 9-4, 28. perc: 13-5), s így a szünetre lényegében minden eldőlt. A második játékrészben már csak a végső különbség volt kérdéses. A szünet előtt megszerzett kilencgólos előnyükhöz végül még négyet tettek hozzá a gödöllőiek, s így végül kiütéses győzelemmel léphettek fel a dobogó legfelső fokára.
Gödöllői KC - Solymári SC 34:21 (15:6); V: Forgács, Fegyveres
Gödöllő: Józsa 6, Kiss 6, Gombás 4(1), Laczkó 4, Pitlik 4, Koncz 3, Kovács 3, Schmidt 3, Szakály 1
Solymár: Szabó 8(1), Berzéky 5(1), Ferenczy 3, Dankó 2, Páva 2, Fábián 1
A bajnok Gödöllői KC csapatának összeállítása: Dajka Miklós, Durucz Miklós, Durucz Tamás, Gombás Máté, Józsa Balázs Gábor, Kármán Péter, Kiss Tamás, Kocsis Gábor, Koncz Máté, Kovács Bálint, Laczkó Szilárd, Pacs Róbert István, Pitlik Marcell, Schmidt Hans Huber. Szakály Domonkos, Varga Roland; Edző: Mácsár Gyula
A döntő legjobbjai: Kármán Péter (Gödöllői KC) és Brandhuber Bence (Solymári SC)


A női felnőtt döntő ígérkezett talán a legkiegyensúlyozottabbnak a finálék közül, s az előzetes eredmények alapján talán a Csömör számított hajszálnyival esélyesebbnek, miután az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a Dunakeszit. A tét nagyságának megfelelően inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék, s mindkét oldalon sok volt a hiba. Az első félidő végére négygólos előnyt szerzett a Dunakeszi (13-9), melyet a második játékrész elején hét gólosra tudott növelni (32. perc: 16-9). Ekkor a legtöbben talán azt hitték, hogy eldőlt a találkozó - a csömöriek azonban korántsem adták fel! A 40.percben már 16:14-et, a 48.-ban pedig 19:18-at mutatott az eredményjelző, érett tehát az izgalmas hajrá. Ekkor azonban megtört a csömöri lendült, s ezt kihasználva a Dunakeszi újra magabiztossá növelte előnyét, mely most már kitartott egészen a találkozó végéig.
Dunakeszi Kinizsi USE - Csömöri SSZN Kft 24:19 (13:9); V: Haraszti, Nachtmann
Dunakeszi: Juhos 7, Birkás 6(3), Balázsovits M. 3(2), Illés 3, Bónis 2, Varga 2, Bedő 1
Csömör: Szendefi 6(3), Merse 3, Nehéz 3, Szabó 3, Kis 2, Orbán 2
A bajnok Dunakeszi Kinizsi USE csapatának összeállítása: Balázsovits Mónika, Balázsovits Zsanett, Bedő Tamara, Birkás Anikó, Bónis Zsófia, Bosnyák Lili, Dézsi Tünde, Farkas Fruzsina, Hrachovina Virág, Illés Barbara Ágnes, Juhos Leila, Selmeczi Katalin, Semsei Mercédesz, Sipos Fanni, Varga Adrienn, Wiesner Dóra Roxána; Edző: Nyári József
A döntő legjobbjai: Birkás Anikó (Dunakeszi Kinizsi USE) és Nehéz Tímea (Csömöri SSZN Kft)


A férfi felnőtt döntőt méltán nevezhetjük a nap csúcspontjának! Volt itt minden, ami egy kiemelkedő mérkőzéshez szükségeltetik: szép megoldások, bravúrok, feszültség, hibák! A domonyiak nagyon fogadkoztak, hogy a tavaszi ezüstérem urán idén minden megtesznek az esélyesebb solymáriak ellen, hogy ezúttal győztesen hagyhassák el a pályát. A kezdő sípszótól egészen a második játékrész első harmadának végéig hullámzó volt a játék képe, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni, bár a solymáriak - eltekintve az első tíz perctől - lényegében végig vezettek. A 45.percben hat gólosra duzzadt a különbség, s úgy tűnt, hogy a „feszültség-izgalom” párosításból marad a feszültség. A domonyiak azonban nem adták fel, fokozatosan küzdötték feljebb magukat, s az utolsó percben két gólt szerezve nagyon szorossá és roppant izgalmassá tették a végjátékot. Egy gólnyi azonban megmaradt a solymári előnyből, s így a Domony KSE-nek ezúttal is be kellett érni a dobogó második fokával.
Domony KSE - Solymári SC 30:31 (12:15) V: Csorba, Köllő
Domony: Kmety 12(4), Orbán 6(4), Bátori 5, Varga 3, Pauló J. 2, Rébb 1, Trézsi 1
Solymár: Teibler 12(1), Kárpáti 8(3), Ferenczy 3, Jenei 3, Barát 2, Mauterer 2, Szabó 1
A bajnok Solymári SC csapatának összeállítása: Barát Benjámin, Berzéky Péter, Bíró Gergő, Brandhuber Bence, Ferenczy Ádám, Gór Nagy Endre, Horánszky Gergely, Jenei Botond, Kárpáti Krisztián, Mauterer Tibor, Sebestyén Márton, Szabó Levente Lajos, Teibler Dávid, Ugi Dávid, Vinczek Norbert; edző: Kárpáti Miklós
A döntő legjobbjai: Kmety Ádám (Domony KSE) és Teibler Dávid (Solymári SC)

2016.06.03

További érdekességek a Final24-gyel kapcsolatban

Ahogy azt egy korábbi írásunkban már olvashatták, az idei Final24 keretein belül a Pest Megyei Kézilabda Szövetség első alkalommal adja át az „Év edzője” kitüntető címet, a „Sulyánszki Dezső Díjat”.
A 2012-ben, 77 éves korában elhunyt váci edzőlegendáról elnevezett elismerést minden évben az a tréner kapja majd meg, aki az illetékesek értékelése alapján a megyei osztályban a legjobb munkát végezte a szakmában és a kézilabdasportág népszerűsítése terén.


A döntők előtt sor kerül három ünnepélyes kezdődobásra is – szintén hagyományteremtő céllal. Valamennyit a sportághoz, valamint Budaörshöz és a régió másik nagy kézilabdás központjához, Érdhez szorosan kötődő sportemberek végzik majd el.
A női junior találkozón dr. Halmos Imre, a Ferencváros csapatának korábbi játékosa, valamint budaörsi női együttes korábbi edzője (a 80-as években NB II-be jutott fel a csapatával).
A női felnőtt mérkőzésen Haskó István, az érdi női kézilabda szakosztály egyik alapítója és 1978-tól 1981-ig szakosztályvezetője, valamint korábbi játékvezető (1963-tól 2001-ig tevékenykedett NB-s és Pest megyei bajnokságokban).
A férfi felnőtt döntőn pedig Topáné György Anna; korábbi 282-szeres válogatott, világválogatott, VB-ezüstérmes, magyar bajnok, 2-szeres kupagyőztes, valamint 1983-ban NB I-es gólkirálynő és az év játékosa; a Budaörsi KC jelenlegi technikai vezetője.


Végül, de korántsem utolsósorban: kérjük, ne feledjék a Pest Megyei Kézilabda Szövetség jótékonysági akcióját, melyet a „Repüljenek a macik” szlogennek hirdettünk meg! Hozzanak magukkal plüss-állatokat, minden találkozó első gólja után dobják be azokat a pályára, hiszen nemes ügyet támogatnak vele: szerezzünk örömet együtt a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek!

2016.06.01

Kiemelkedő támogatás, biztos háttér - 3.rész

Ígéretünkhöz híven sorozatunk harmadik részében folytatjuk a IV.Final 24 támogatóinak bemutatását.
Aki szívesen hódol a kulináris örömöknek, az biztosan nem fog csalódni, ha kilátogat június 4-én Budaörsre az idei Final 24-re. A kiegészítő rendezvények keretein belül lesz ugyanis termékkóstolási lehetőség is, ahol az ismert és méltán híres Cserpes Sajtműhely „Cserpes Rudi”-jával zavarhatják meg az érdeklődők ízlelőbimbóik nyugalmát.
Aki pedig a nap folyamán megszomjazik akár a kóstolgatásban, akár a szurkolásban, esetleg a további kiegészítő programok alatt, az „Valami más. Valami préselt. Valami természetes. Valami egészséges. Valami hűtött.” Limenita gyümölcslevek széles választékával, valamint a Szentkirályi Ásványvíz termékeivel olthatja a szomját.
És végül, de korántsem utolsó sorban: aki „fényesíteni” szeretné otthonát - vagy ajándékával másét - annak segít tervei megvalósításában a Fénymánia Csillár és Lámpaüzlet. Kínálatukban mindent megtalálnak az érdeklődők az asztali lámpától a csillárokon át a LED lámpákig; ráadásul a katalógusban szereplő mintegy 7000(!) termék mellett egyedi igények megvalósítását is vállalják a cég munkatársai.

2016.05.23

Angyalok a pályán!

Ahogyan azt korábbi beharangozó írásunkban is olvashatták már, a Final24 keretein belül rendeznek majd egy 2x15 perces gálamérkőzést, melyen az Angyalok Budapest +33-as és +43-as masters együttesei lépnek pályára - korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmesekkel; valamint sokszoros válogatott kézilabdázókkal soraikban!


A +33-as együttes (jelenlegi keret: Megyes Ildikó, Berkesi Dóra, Ivanics Adrienn, Visnyei Ágnes, Kánya Judit, Őri Cec...ília, Szélesi Melinda, Tóth Tímea, Takács Gabriella, Csenki Judit, Gyetván Krisztina, Márki Éva, Borbás Rita) 2006-os megalakulása óta minden évben (!) megnyerte a Szenior Magyar Bajnokságot; ezen felül nemzetközi szinten is rendkívül eredményes a csapat, hiszen a Masters EB-n 5-ször első, 3-szor második, 2-szer pedig harmadik lett.
A +43-as csapat (jelenlegi keret: Farkas Andrea, Kalmár Zoltánné, Bahrim Liliána, Gabnai Melinda, Lázár Ildikó, Fedor Judit, Fehérné Zentai Edit, Rimóczi Sándorné, Oblisz Anita, Siposné Tóth Eszter, Kubinszkiné Hegedűs Marianna, Hirmann Mária) 2009 óta versenyez, ezen idő alatt 5-szörös szenior magyar bajnok és 2-szeres ezüstérmes lett; nemzetközi szinten pedig három Masters EB-cím, egy-egy ezüst és bronzérem, valamint egy 5. és egy 6. hely a mérlege.
A csapatok edzője Éliás Gábor, akinek munkáját a megalakulástól segíti játékosként és vezetőként Örményiné Horváth Zsuzsa, Rimóczi Sándorné és Megyes Ildikó - valamint az a rengeteg támogató (a rendelkezésre álló hely szűkössége okán igencsak bajos lenne őket egytől-egyig felsorolni!), akik biztosítják a versenyzéshez szükséges zavartalan hátteret.
Veretes névsor: korábbi nagy mérkőzések, szebbnél-szebb gólok és kiemelkedő eredmények emlékei - köszönhetően a két együttes játékosainak! Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek, aki megtekinti a mérkőzést, ezúttal is feledhetetlen élményben lesz része függetlenül attól, hogy ezúttal természetesen nem az eredmény lesz az elsődleges!

2016.05.18

Kiemelkedő támogatás, biztos háttér - 2.rész

Sorozatunk második részében azon támogatóinkat mutatjuk be, amelyek ha nem is a szó legszorosabb értelmében véve, de mégis ezer szállal kötődnek a sporthoz.
Mindenképpen ilyen a Magyar Autóklub és az Opel Fábián Budaörs is, mely szervezet és márkaképviselet ezúttal is „többoldalúan” támogatja a Final24 rendezvényét. „Összefogva” az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal a budaörsi sportcsarnok parkolójában felépített közlekedés-technikai pályán a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos tanácsokat kaphatnak az érdeklődők; mindemellett pedig ajándékcsomagokat, vezetéstechnikai-tréning utalványokat és különböző ajándéktárgyakat ajánlottak fel a zsákbamacskára és a tombolára. De tartanak autóbemutatót is, valamint az érdeklődők különböző Opel-logóval ellátott ajándékok találnak gazdára a zsákbamacskán és a tombolán .
Sorozatunk harmadik, befejező részében mutatunk majd be „kulináris élvezetet” nyújtó támogatót, de lesz olyan is, amelyik „fényt visz a sötétségbe”. Érdemes lesz tehát továbbra is figyelni a honlapunkat, illetve a facebook-oldalunkat!
És nem csak a támogatók bemutatása okán, hanem mert fokozatosan tudhatnak meg további információkat és érdekességeket a IV. Final24-gyel kapcsolatban!

2016.05.17

Teljes a döntősök névsora, alakul a program!

Május 15-én lejátszották a férfi juniorbajnokság elődöntőit is, ezzel pedig teljessé vált az idei Final24 mezőnye. Nézzük tehát, milyen találkozókat láthatnak aznap a budaörsi sportcsarnokba kilátogató érdeklődők!
09:00 Csepel DSE - Vecsés Jusec (női junior döntő)
11:15 Gödöllői KC - Solymári SC (férfi junior döntő)
13:50 Dunakeszi Kinizsi USE - Csömöri SSZN Kft. (női felnőtt döntő)
18:00 Domony KSE - Solymári SC (férfi felnőtt döntő)
És hogy a tét mellett a show is szerepet kapjon, 16 órától gálamérkőzésen lépnek pályára egymás ellen az Éliás Gábor edzette Angyalok Budapest +33-as és +43-as masters együttesei, melyek eddig összesen 8 (előbbiek 5, utóbbiak pedig 3) alkalommal nyerték meg a Masters Európa-bajnokságot (legutóbb mindketten 2015-ben, Nizzában!).
Bár természetesen a főszerep a kézilabdáé, a szervezők a színvonalas kiegészítő programokról sem felejtkeztek meg: szokás szerint lesz zsákbamacska, tombola, táncbemutató; emellett különböző egészségügyi felmérések és tanácsadások, vezetéstechnikai bemutató, különleges desszertkóstoló; és a döntők után szokásos éremátadások mellett ezúttal átadják az „Év edzője” díjat is.
Biztosak lehetünk tehát benne, hogy ezúttal sem fog csalódni senki, aki a Final24-et választja aznapra elfoglaltságul! Ezúttal is hangsúlyozzuk, a rendezvényre a belépés ingyenes! A programokkal kapcsolatos további részletekről szokás szerint folyamatosan a honlapunkon, illetve a facebookon tájékozódhatnak az érdeklődők!

2016.05.13

Kiemelkedő támogatás, biztos háttér - 1.rész

Idén már a negyedik „Final 24”-re készül a Pest Megyei Kézilabda Szövetség, s örömmel jelenthetjük be, hogy az elmúlt évek „kölcsönösen előnyös” tapasztalatainak köszönhetően ezúttal is remek szponzorgárda állt össze, és segíti kiemelten a rendezvény zavartalan és színvonalas lebonyolítását. Ezeket a támogatókat szeretnénk bemutatni egy három részes cikksorozattal.
Az első részben a sporthoz és az egészséges életmódhoz legszorosabban kapcsolódó támogatókat vesszük sorra.
Ezúttal is a Mikrohungária Sport Kft., a Molten-termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója biztosítja a döntőkre a mérkőzéslabdákat; valamint a cég felajánlott több ajándékcsomagot is a tombola-sorsolásra. Ezt a Decathlon Sportáruház ajándékkártyák, a „sportos” táplálék-kiegészítőket forgalmazó Basica Sport ugyancsak ajándékcsomagok; az Aquaworld Resort Budapest pedig fürdőbelépők felajánlásával támogatja.
Az egész napos rendezvény egészségügyi biztosítását a Fit-Med Egészségügyi Szolgáltató Kft. munkatársai látják el, akik kérésre vércukor-szint mérést is végeznek majd; míg a Heim Pál Kórház szakemberei szájhigiéniás tanácsadással várják az érdeklődőket. Ugyancsak fog- és szájápolási, valamint étkezési tanácsadással, illetve a tombolára felajánlott ajándék

2016.05.13

Felkészült médiacsapat

Ahogy azt korábban már megszokhatták az érdeklődők, az idei Final 24 eseményeinek zavartalan lebonyolításáért is felkészült munkatársak dolgoznak.
Nem lesz ez másként a médiában sem. A helyi műsorvezetői teendőket, valamint a televíziós stáb mellett a riporteri feladatokat - akárcsak tavaly - idén is a Horti Gábor-Németh Kornél kettős látja majd el; míg az esemény „fényképes dokumentálásában” az ismert kézilabda-fotós V-Man (Fehér Viktor), mellett a Foto M munkatársai (Bába Magdolna és Bába Kitti) működnek majd közre.
Az általuk készített anyagokat - csakúgy, mint a mérkőzésekről szóló szöveges beszámolókat - szokás szerint a Pest Megyei Kézilabda Szövetség honlapján és facebook-oldalán olvashatják majd el és nézhetik meg az érdeklődők; illetve a későbbiekben linkeket teszünk közzé a fotósok honlapjaihoz is.

2016.05.07

Repüljenek a macik!

Biztosak vagyunk benne, hogy mindazok, akik valaha személyesen átéltek, vagy akik a televízió képernyőjén keresztül láttak már ilyen eseményt, azoknak egyből beugrik a címben leírt szlogen!
A Pest Megyei Kézilabda Szövetség - átvéve a jégkorong csarnokokban ismertté vált nemes kezdeményezést - az idei Final 24 kapcsán maga is jótékonysági akciót hirdet. Arra kéri a döntőkre kilátogató kedves nézőket és szurkolókat, hogy hozzanak magukkal plüss állatfigurákat, melyeket a találkozók első gólja után a lelátóról a játéktérre dobhatnak. (Aki esetleg személyesen nem tud megjelenni június 4-én Budaörsön, azonban mégis támogatni kívánja ezt a nemes kezdeményezést, az eljuttathatja erre a célra szánt felajánlását a Pest Megyei Kézilabda Szövetségbe, melynek címe: Módusz Irodaház; 1087 Budapest, Könyves Kálmán Krt.76., II.emelet)
Az összegyűjtött adományokat a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek juttatjuk el, így próbálva némi örömöt csempészni a kórházban töltött szomorú napjaikba.

2016.04.20

Zakatolnak a fogaskerekek

Április 15-én immáron második alkalommal ülésezett a Pest Megyei Kézilabda Szövetségben az idei „Final 24” szervezőbizottsága. Az illetékesek által eddig elvégzett munkának köszönhetően egy tényt már most bizton állíthatunk: az elmúlt évek „hagyományaihoz” méltó módon idén is komoly támogatói kör állt a rendezvény mögé, biztosítva a szükséges hátteret annak zavartalan lebonyolításához. A június 4-én, Budaörsön megrendezésre kerülő döntők alkalmával - újdonságképpen - jótékonysági akcióval is bővül majd a kiegészítő programok kínálata. Ennek részleteivel - akárcsak a rendezvény fentebb említett támogatóinak bemutatásával - későbbi írásainkban bővebben is foglalkozunk majd.


Kövessék tehát honlapunkat, valamint a Pest Megyei Kézilabda Szövetség facebook-oldalát, mely fórumokon a Final 24-ig hátralévő bő másfél hónapban rendszeresen olvashatnak újdonságokat és érdekességeket a mérkőzésekkel, valamint a kiegészítő programokkal kapcsolatban egyaránt!

2016.02.09

Megkezdődött a IV. Final 24 szervezése

A PMKSZ Elnöksége a keddi ülésén - a beérkezett ajánlatok alapján - megvitatta, majd megszavazta az idei Final24 elnevezésű Pest megyei bajnoki döntők helyszínét. A döntés ebben az évben Budaörsre esett, ahol - az elmúlt évekhez hasonlóan - kiváló és méltó körülmények fogadják majd a fináléba jutó megyei csapatokat. Az Elnökség egyúttal határozott az esemény Szervező Bizottságának vezetőjéről (Bába Sándor) és a tagjairól (Nachtmann Brigitta, Rédei János, Haskó Tamás) is. Az már most biztosan elárulható, hogy az idén is számos korábbi és új támogató csatlakozik az országban egyedülálló kézilabdás nap még élménydúsabb lebonyolításához, valamint a szervezők több jótékonysági akciót is szerveznek a rendezvény köré.

2015.06.16

FINAL 24 interjúcsokor

Még erre a hétre is tartogattunk meglepetést a III.Final24-el kapcsolatban!
Szövetségünk - idén először, egyfajta újításként - a mérkőzések után a nyilatkozófalunk előtt megszólaltatta a főszereplőket, akik mind-mind szívesek álltak a profi sportriporter, Németh Kornél mikrofonja elé!


https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Tt81x1RsC-M
2015.06.09

Gratulálunk a legjobbaknak!

Az edzőik döntései alapján a III.Final24 legjobb játékosai az alábbi kézilabdázók lettek, így mérkőzéseiket követően átvehették a Hummel kizárólagos magyarországi forgalmazójának a különcsomagját; a Watch Group Kft. támogatásával egy ICE Watch karórát és a PMKSZ emlékserlegét.


Leány U14¬es kategóriában Patai Laura (Ceglédi Kék Cápák SE) és Szilágyi Csenge (Dunavarsányi TE);


Női junior kategóriában: Kalmár Dóra (Csepel DSE) és Lízer Dorottya (SzázhalombattaNKKSE/ÉRD);


Férfi junior kategóriában: Bombolya Zsolt (Veresegyházi VSK) és Soós Balázs (Dunakeszi KUSE);


Női felnőtt kategóriában: Máté Szabina (Gödöllői KC) és Farkas Szimonetta (EuronovexUSE);


Férfi felnőtt kategóriában: Nagy Miklós (Váci KSE II.) és Pauló János (Domony KSE).


Teljesítményükhöz még egyszer szívből gratulálunk!

2015.06.09

Jövőre találkozunk!

Ahogy azt korábbi beharangozó és felvezető írásainkban is olvashatták, idén június 6-án a mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnok adott otthont a III.Final24-nek. Az itt lejátszott 5 döntővel (leány U14, női és férfi junior, valamint női és férfi felnőtt) hivatalosan is lezárult a Pest megyei kézilabda bajnokság 2014/15-ös szezonja. 5 döntő - 5 bajnok és 5, most talán még szomorú, vagy csalódott 2. helyezett. Rengeteg izgalom, feszültség, hibák, ugyanakkor számtalan szebbnél-szebb megoldás, kapusbravúrok, lüktető játék, remek hangulat a nézőtéren, egyszóval a kézilabda sava-borsa. (És azért ne felejtkezzünk el a kiegészítő programokról sem: tombola, zsákbamacska, táncbemutatók!) Tőszavakban talán így jellemezhetnénk a nap történéseit, most pedig következzenek a részletesebb beszámolók!

2015.06.03

Döntőkre hangolva

72 óra múlva ilyenkor már ismertek lesznek a különböző korosztályok bajnokai, és hivatalosan is véget ér a 2014/15-ös szezon a Pest megyei kézilabda bajnokságokban. Jelenleg azonban még csak a célegyenes közepén tartunk - szervezők és csapatok egyaránt. Éppen ezért talán most érkezett el az ideje az utolsó esélylatolgatásnak a szombati döntők előtt. Lássuk tehát a párosításokat és azt, hogy vajon mit várhatunk a mérkőzésektől!

2015.05.30

Megvan valamennyi döntős

Bő egy héttel a III.Final 24 „kezdő sípszava” előtt végre kijelenthetjük: valamennyi finalista kiléte ismert! Utoljára a leány U14-es korosztályban tisztázódtak a résztvevők. Május 27-én egy amolyan csoportdöntő ki-ki mérkőzésen a Ceglédi Kék Cápák együttese 12:10-es győzelmet aratott a Jászberény felett; így ők jutottak a fináléba, ahol a visszalépő Százhalombatta helyett a másik csoport második helyezettje, a Dunavarsány együttese lesz az ellenfelük. Így tehát teljes a finálék párosítása, mely - a mérkőzések sorrendjében - a következő:


Leány U14: Ceglédi Kék Cápák SE - Dunavarsányi TE;


női junior: Csepel DSE - Százhalombattai NKKSE;


férfi junior: Dunakeszi KUSE - Veresegyház VSK;


női felnőtt: Euronovex USE - Gödöllői KC;


férfi felnőtt: Domony KSE - Váci KSE II.

2015.05.29

Újabb támogatók a fedélzeten!

Köszönhetően az illetékesek széleskörű tárgyalásainak, három újabb, igen jelentős taggal bővült a III.Final 24 támogatói köre. A megállapodások értelmében a Vitalade sportitalok magyarországi forgalmazója, a Gramex 2000 Kft; a Theodora ásványvizeket palackozó és forgalmazó Kékkúti Ásványvíz Zrt; valamint az Ice Watch karórákat forgalmazó Watch Group Kft egyaránt a termékeikből összeállított „csomaggal” segíti a rendezvény zavartalan és színvonalas lebonyolítását.


Mindhárom cég szíves közreműködését és segítségét ezúton is köszönik a szervezők!

2015.05.21

Mert valóban nem csak a nagyok számítanak!

Szerdán újabb nagynevű szponzor csatlakozott a „III.Final 24” támogatói köréhez.Az IHF (Nemzetközi Kézilabda Szövetség) által szervezett és rendezett kézilabda világbajnokságok hivatalos labdáit gyártó és szállító MOLTEN cég magyarországi képviselője, a Mikrohungária Sport Kft nevében Fürjes Dénes; a Pest Megyei Kézilabda Szövetség részéről pedig Hargitai Gábor és Bába Sándor arról állapodott meg, hogy a MOLTEN mind az öt döntőre két-k ét darab professzionális mérkőzéslabdát biztosít - melyeket a csapatok a finálé után megtarthatnak! Ugyanakkor a cég gondolt a kilátogató szurkolókra is: felajánlottak egy VB replika labdát, mely a tombolahúzáson talál majd gazdára! Az esemény hivatalos labdája tehát már megvan, és bizonyosak vagyunk benne, hogy az élmények sem maradnak majd el június 6-án!

2015.05.18

Idén megrendezésre kerül a III. FINAL 24

Lassan célegyenesbe érünk!


Továbbra is gőzerővel folyik a munka a „III.Final 24” szervezőbizottságában, hogy a három hét múlva sorra kerülő rendezvény minél zökkenőmentesebben kerülhessen lebonyolításra.


Egyre bővül a támogatók köre, így az illetékesek biztosak benne, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan idén is színvonalas kiegészítő programokkal; a tombolán és a zsákbamacskán pedig értékes és ötletes nyereményekkel adhatnak plusz élményeket azoknak, akik kilátogatnak június 6-án Mogyoródra, a Grosics Gyula Sportcsarnokba.

2014.06.07

A Váci KSE II. megvédte a bajnoki címét, a nőknél a Ceglédi Kék Cápák a bajnok

A tavalyi nagysikerű dabasi döntők után, idén Érden, a város két, minden igényt kielégítő sportcsarnokában rendezte meg a Pest Megyei Kézilabda Szövetség a Final24 elnevezésű rendezvényét. Az utánpótlás-korosztályokban ezúttal az 1998-as, a 2000-es és a 2002-es születésű fiúk és lányok mérkőztek meg a bajnokságuk döntőiben, de nem csak Pest megyéből jutottak csapatok döntőbe, hanem Budapestről és Székesfehérvárról is – hiszen ebben az évben ezek a csapatok is ebben a régióban versenyeztek.

 • hírek bezárása  
 •   további hírek