A Szövetség Szervezeti és Működési Szabályzatának szellemében tevékenykedik, eljár a kézilabdázás területén a fair play gondolatának, szellemének terjesztésében. Végrehajtja a sportág területén jelentkező etikai és fegyelmi vétségek I. fokú határozattal történő kezelését, fegyelmi jogkört gyakorol a mérkőzéseken történő rendbontások, fegyelmezetlenségek, illetve az észlelt rendezési hiányosságok miatt. 

A Bizottság elnöke

Szemes Nikolett
+361-435-4258
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Bizottság alelnöke

Érsek Réka
+3670-606-5113

A Bizottság tagjai

Presinszki Imre
+3630-325-2215

Topáné György Anna
+3630-686-2720

Mogyorósi Mihály
+3630-267-3152

Berthóty Attila
+3620-481-9532

A fegyelmi jelentő lap átvételéről:

A fegyelmi jelentőlapok átvételének szabályairól az alábbi tájékoztatást kérjük tudomásul venni. A fegyelmi jelentőlap átvétele kötelező. Amennyiben a jelentett személy (vagy sportegyesület megbízottja) nem veszi át a jelentést, azzal újabb fegyelmi vétséget követ el. A fegyelmi jelentőlap átvétele viszont nem jelenti azt, hogy a jelentett személy (vagy sportegyesület megbízottja) egyetért a fegyelmi jelentésben foglaltakkal, elismeri az abban leírtakat.  Az események megvitatása a fegyelmi eljárás során majd a Fegyelmi Bizottság feladata lesz. Ezért a fegyelmi jelentőlapra a jelentett személy (vagy sportegyesület megbízottja) semmilyen megjegyzést, kiegészítést vagy kommentet nem írhat! Megerősítésként: a fegyelmi jelentőlap aláírása kizárólag az átvételt igazolja, nem az abban foglaltak elismerését. A procedúra pont a csapatok védelmében szükséges: ezzel bizonyítható, hogy a fegyelmi jelentőlap még a mérkőzés helyszínén lett kitöltve, nem utólag, valamint a fegyelmi eljárás megindításáról a csapat tájékoztatást kapott.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség által szervezett bajnoki mérkőzéseken, az a játékos, hivatalos személy vagy sportszervezet, amellyel/akivel szemben a mérkőzés játékvezetői/szövetségi képviselői írásos jelentést tettek (feljelentettek), a PMKSZ Fegyelmi Bizottsága által megküldött hivatalos idézést követően köteles megjelenni a Fegyelmi Tanács előtt, ha játékos a Versenyigazolványával - ha edző, Edzői Igazolványával - és a mérkőzés után elkészített játékvezetői/szövetségi képviselői jelentéssel. A hivatalos idézés tartalmazza a fegyelmi tárgyalás időpontját/részleteit. Ha az eljárás alá vont személy vagy sportszervezet a Fegyelmi Tanács előtt előzetesen egyeztetett időpontban önként megjelenik és az eljárás megindításáról szóló értesítést átveszi, teljes bizonyító erejű magánokiratban kérheti, hogy a Fegyelmi Tanács az első fegyelmi tárgyalás időpontját a jogszabályban meghatározott 3 (három) munkanapos tárgyalási időköz lerövidítésével tűzze ki.
A fentiek szerint feljelentett játékos elveszíti játékjogát, illetve a feljelentett hivatalos személy hivatalos közreműködési jogát mindaddig, amíg ügyében a Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága határozatot nem hoz. Amennyiben a feljelentett játékos, illetve hivatalos személy nem jelentkezik, és nem jelenik meg a Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságánál, s tovább szerepel vagy közreműködik bajnoki mérkőzésen, az jogosulatlan szereplésnek minősül.
A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága, ezen találkozó (k) eredményét hivatalból megsemmisíti, a két pontot 10-0 gólkülönbséggel a vétlen csapat javára írja, a vétkes csapattól pedig egy büntetőpontot levon.

A fegyelmi tárgyalás helyszíne:
PMKSZ hivatalos helyisége
(1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76., II. emelet)

A tárgyaláshoz szükséges dokumentumok:
játékos vagy edzői igazolvány és a mérkőzés után készült játékvezetői jelentés

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a fegyelmi tárgyaláson nem tud megjelenni, meghatalmazással képviselhetik, vagy kérvényezheti, hogy a tárgyalást távollétében folytassuk le. Kérjük, ez esetben töltse ki letöltésekben található, megfelelő nyomtatványt és azt küldje el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

SME Facebook Like Box Sidebar