hirek final24

Ahogy azt korábbi beharangozó és felvezető írásainkban is olvashatták, idén június 6-án a mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnok adott otthont a III.Final24-nek. Az itt lejátszott 5 döntővel (leány U14, női és férfi junior, valamint női és férfi felnőtt) hivatalosan is lezárult a Pest megyei kézilabda bajnokság 2014/15-ös szezonja. 5 döntő - 5 bajnok és 5, most talán még szomorú, vagy csalódott 2. helyezett. Rengeteg izgalom, feszültség, hibák, ugyanakkor számtalan szebbnél-szebb megoldás, kapusbravúrok, lüktető játék, remek hangulat a nézőtéren, egyszóval a kézilabda sava-borsa. (És azért ne felejtkezzünk el a kiegészítő programokról sem: tombola, zsákbamacska, táncbemutatók!) Tőszavakban talán így jellemezhetnénk a nap történéseit, most pedig következzenek a részletesebb beszámolók!

hirek final24 u14

Leány U14:
Ceglédi Kék Cápák SE - Dunavarsányi TE 13:7 (7:3)
V: Maródi-Novák
Az eredmény alakulása: 13. perc: 4-0, 17. perc: 6-1, 28. perc: 7-5, 33. perc: 10-5, 38. perc: 11-7.
A becsülettel és nagyon szimpatikusan küzdő dunavarsányiak csak rövid periódusokra tudták megnehezíteni a csoportmérkőzéseken végig magabiztos teljesítményt nyújtó ceglédiek dolgát. Bejött tehát a papírforma, így pedig – a 2014-ben megnyert női felnőtt bajnoki cím után – idén is avattak ceglédi győztest a Pest megyei kézilabda bajnokságban.
A bajnok Ceglédi Kék Cápák együttesének névsora: Bozsik Bella, Hornyik Orsolya, Imregi Blanka, Kancsár Emese, Kecskés Lilla, Kóté Gréta, Mihály Zsanett, Patai Laura, Pék Lili, Szűcs Noémi, Törőcsik Fruzsina, Ványi Flóra; edző: Varga Péter.

 

hirek final24 noijunior

Női junior:
Csepel DSE - Százhalombatta NKKSE - 30:21 (15:10)
V: Lázár-Vernyik
Az eredmény alakulása: 2. perc: 0-1, 8. perc: 4-2, 19. perc: 9-6, 21. perc: 10:9, 26. perc: 13-9, 42. perc: 20-15, 48. perc: 24-17, 56. perc: 27-18, 59. perc: 28:21.
Ahogy az alapszakasz első találkozójától kezdve végig, úgy a döntőben is hamar nyomatékosították a csepeliek, hogy cseppnyi esélyt sem kívánnak adni ellenfelüknek. Szinte végig lüktető iramban zajlott a játék, helyenként olyannyira keményen védekeztek a csapatok, hogy az még a férfiaknak is becsületére vált volna. A szünetre összeszedett előnyét végig tartotta az első számú esélyes a második játékrészben is, sőt a találkozó utolsó negyedórájában fokozatosan növelve azt, végeredményben teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott.
A bajnok Csepel DSE együttesének névsora: Balogh Fanni, Baráth Bianka, Bordás Vanda, Diczházi Dorottya, Duka Viktória Beatrix, Édes Boglárka, Gács Petra, Kalmár Dóra, Molnár-Gábor Dalma, Pallagi Luca, Papp Nikolett, Szalay Daniéla, Tótfalusi Anna, Tóth Beáta, Tóth Dorottya, Varga Lilla; edző: Bajczi Gyuláné.

 

hirek final24 fiujunior

Férfi junior:
Dunakeszi KUSE - Veresegyház VSK - 30:31 (16:14)
V: Babicz-Haskó
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 15. perc: 9-6, 25. perc: 14-8, 28. perc: 14-12, 40. perc: 21-18, 42. perc: 21-21, 46. perc: 23-24, 50.perc: 26-25, 54. perc: 27-29, 56. perc: 29-29.
Ahogy azt előzetesen – a két csapat „bajnokságbeli előéletét” ismerve – várni lehetett, végig szikrázóan kemény küzdelem folyt a pályán. Az első félidő második felében már-már úgy tűnhetett, hogy akár el is dőlhet a döntő: már hattal is vezetett ekkor a Dunakeszi, azonban a veresiek egy pillanatra sem adták fel. Fanatikus szurkolóik által támogatva a második játékrész közepére kiegyenlítettek, s onnantól kezdve „ide-oda lüktetett az eredmény”: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett - de 2 gólnál sosem többel. Összességében elmondhatjuk: a kulcspillanatokban kevesebbet hibázó és a helyenként feszült hangulatot jobban bíró Veresegyház megérdemelten nyerte a „derbit”, megszerezve ezzel a hőn áhított bajnoki címet.
A bajnok Veresegyházi VSK együttesének névsora: Bombolya Dávid, Bombolya Zsolt, Brán Zsolt, Gáspár Benedek, Gáspár Márton, Halász Bence, Helembai Márk, Incédy Bálint, Keresztesi Balázs, Kiss Máté András, Magyar István, Menyhárt Renátó, Molnár Balázs, Ónodi Jánoskúti Kristóf, Székely Ernő, Szűcs Levente; edző: Kiss Péter.

 

hirek final24 noifelnott

Női felnőtt:
Euronovex USE - Gödöllői KC - 29:31 (17:14)
V: Lázár-Volentics
Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-1, 13. perc: 9-4, 18. perc: 12-6, 25. perc: 16-9, 27. perc: 17-12, 37. perc: 18-19, 40. perc: 21-19, 49. perc: 23-26, 53. perc: 26-26, 56. perc: 27-29
A találkozó első 25 percében úgy tűnt, a „szelei gyors” átrobog Gödöllőn - de aki így gondolta, az nagyot tévedett! Ameddig kitartott az Euronovex fiatal játékosainak lendülete, addig kézben tartották a találkozót, s úgy tűnt, akár nagy verést is mérhetnek a gödöllőiekre. A szünetben azonban Soós-mester összekapta csapatát, s a rutinos, NB-s múlttal is rendelkező kézilabdázókat felvonultató gödöllőiek a második játékrészben fokozatosan fordították a maguk javára a találkozót. A rutin ezúttal legyőzte a sebességet - azonban biztosak lehetünk abban, hogy hallunk még a tápiószelei csapatról, hiszen a döntőben - és tegyük nyugodtan hozzá: a teljes 2014/15-ös szezonban! - is bizonyították: játékosaik „értik a kézilabdát”, életkoruk alapján pedig övék a jövő (egyik) csapata a megyében!
A bajnok Gödöllői KC együttesének névsora: Agárdi Jasmin, Ambrus Vera, Finta Mónika, Fischer Gyöngy, Juhász Rebeka, Kenderfi Anna, Kozák Emese, Máté Szabina, Pauló Kinga Kaludia, Sarkadi Adrienn, Szabó Viktória, Szeldeli Dorottya, Szűcs Márta, Tóth Viola, Vitinger Kinga; edző: Soós Zoltán.

 

hirek final24 vacdomony

Férfi felnőtt:
Domony KSE - Váci KSE II - 18:20 (8:9)
V: Bába-Horváth
Az eredmény alakulása: 8. perc: 4-2, 13. perc: 6-3, 22. perc: 7-7, 36. perc: 9-12, 42. perc: 11-15, 46. perc: 14-16, 59. perc: 18-19
Címvédő vagy trónkövetelő? Ez volt a férfi felnőtt döntő nagy kérdése. Ezen a találkozón inkább a küzdelem és a keménység dominált, semmint a szép játék, de a találkozó pont erről – és a jelentős számban, valamint jobbára csapatuk által is viselt narancssárga „egyenszerelésben” érkező domonyi szurkolók által teremtett kiváló hangulatról – marad vélhetően sokáig emlékezetes. Az már az első félidőben látszott, hogy nem számíthatunk gólzáporra, hiszen a téttel és a feszültséggel arányban állt az elkövetett hibák száma. Az első harminc perc jobbára kiegyenlített játéka után a másodikban a váciak viszonylag hamar 4 gólos előnybe kerültek, s ezen a különbségen a domonyiaknak már csak faragni sikerült, ledolgozni azt azonban nem.
A bajnok Váci KSE II együttesének névsora: Agócs Krisztián, Földvári László, Gratzál Gábor, Gyurina Tamás, Jacsó Tamás, Kavin Kristóf, Kis Erik, Kiss József, Konecsni Péter, Kreisz Gergő, Nagy Miklós, Nemes Tibor, Nógrádi Ferenc, Solymos Ákos, Tősér Tibor, Valentin Zoltán; edző: Serfőző Attila.

Végezetül engedjék meg, hogy valamennyi szervező nevében megköszönjük támogatóinknak, hogy segítették az esemény zökkenőmentes lebonyolítását: a mogyoródiaknak a helyszín rendelkezésre bocsátását, szponzorainknak a tombola- és zsákbamacska-felajánlásokat, valamint minden egyéb támogatást; a fellépő táncosoknak, hogy előadásukkal színesebbé tették a programot – végül, de nem utolsósorban pedig a nézőknek azt a remek hangulatot, melyet a nap folyamán teremtettek!
A Pest Megyei Kézilabda Szövetség nevében két dolgot ígérhetünk: azon leszünk, hogy a 2015/16-os bajnokság is legalább annyira zökkenőmentesen kerüljön lebonyolításra, mint az idei; illetve hogy a jövő évi „döntőnap” az ideihez és a korábbiakhoz hasonlóan élvezetes legyen!

(Köszönet a fotókért: Foto M, V-man. További képeket találhat Facebook oldalunkon)

EHF-logo

 

IHF-logo

MKSZ-logo

SME Facebook Like Box Sidebar